Alle ballen in de lucht houden, of juist niet?

Door Ilse Wijnen

mrt 1, 2020

Voor de meeste vrouwen en vooral ook moeders is het een welbekend gezegde, alle ballen in de lucht houden. Voor sommige vrouwen onder ons is dat een makkie en andere vrouwen hebben hier meer moeite mee. Veel vrouwen stellen zich dan ook de vraag, hoe kan ik alle ballen in de lucht houden? Maar is dat eigenlijk wel de juiste vraag, of is het beter als we onszelf een andere vraag stellen?

Als vrouw heb je zoveel rollen, zoals dochter, partner, werkneemster, sporter, vriendin, huishoudster, soms nog mantelzorger en vaak ook nog moeder, knutselaar, hulp op school en er zijn er vast nog wel meer te verzinnen. Ik kan me voorstellen dat veel vrouwen al beginnen te zuchten en te steunen als ze dit allemaal opgesomd zien. Want ja, al die rollen, je denkt er niet over na, maar je doet het gewoon. Je houdt alle ballen, waarvan jij denkt dat ze bij die rollen horen en dus jouw verantwoordelijkheid zijn, in de lucht.

Het gevolg? Vrouwen die ‘s avonds om twaalf uur nog staan te strijken. Echt serieus, ik ken ze. En die oh zo nodige tijd voor jezelf, die tijd die je nodig hebt om op te laden? Die is er nauwelijks. Gevolg…..oververmoeidheid of erger.

Daarom is het ontzettend nodig om eens kritisch te gaan kijken of al die ballen wel bij jou horen. Of jij ze wel hoog moet houden, of dat iemand anders er misschien beter mee kan gaan jongleren? Makkelijk gezegd, hè. Ik weet het. Ik was 1 van die vrouwen en hield nogal wat ballen omhoog. Totdat ze bijna allemaal op de grond vielen, het ging niet meer.

En nu? Nu heb ik een keuze gemaakt. Sommige ballen waren helemaal niet zo nodig. Andere ballen kostten me heel veel energie en heb ik ingeruild voor ballen die energie geven. En weer andere ballen heb ik uitgesteld. Die gooi ik op een later tijdstip wel weer in de lucht.

Maar hoe kom je er nu achter welke ballen jij hoog wilt blijven houden. Hoe maak je die keuze? Tja dat is niet zo makkelijk, denk je dan. Maar het is wél makkelijker dan je denkt. Want jouw onderbewuste weet exact wat goed voor jou is. Jouw onderbewuste kost het totaal geen moeite om daar onderscheid in te maken. Je lijf voelt het ook vaak prima aan. Alleen zijn we verleerd om te luisteren naar ons lichaam, naar ons gevoel. We gebruiken voornamelijk ons hoofd en rationeel gezien vinden we dat we nogal veel MOETEN. Bah, rotwoord. Want het laat je geen keuze en die keuze heb je wel degelijk. Ook al denk je misschien van niet.

Je onderbewuste weet het dus allemaal precies te vertellen, maar hoe haal je dat dan naar boven?

Met een beetje hulp.

Je kunt naar een coach gaan en daar wekelijks samen uitvogelen wat voor jou het beste werkt. Zeker, heel fijn en het geeft je heel veel inzichten kan ik uit ervaring vertellen. Maar er is een makkelijkere manier, eentje die minder tijd kost en zeker zo effectief is, heb ik ontdekt.

Ik heb het hier over Luisterkind. Oké, de naam is misschien verwarrend, maar het is een methode die ingezet wordt voor zowel kinderen als volwassenen. Een Luisterkindwerker stemt af op jouw onderbewuste en gaat in de energie met jou in gesprek. Dus niet live, je hoeft niet naar een praktijk, je hoeft niet op een bepaald moment klaar te zitten. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal gegevens en een foto aan te leveren, de Luisterkindwerker doet de rest van het werk en jij krijgt een mooi verslag van het gesprek.

En dat verslag, ik zou bijna zeggen is voor velen goud waard. Het geeft zoveel handvatten die jou, op jouw weg en in jouw zoektocht, kan helpen. Soms worden dingen waar je in het leven tegenaan loopt al meteen opgelost, maar vaak ook krijg je precies die punten te horen waar jij mee aan de slag mag.

Ik krijg vaak als terugkoppeling dat een afstemming zo herkenbaar is. En dat klopt. Ergens onbewust weet jij de antwoorden al lang. Weet je al lang hoe je verder kunt, wat je nodig hebt. Maar je krijgt het zelf nu even niet naar boven. Een Luisterkindwerker kan je daar heel fijn bij helpen. En het mooie is. Je hebt maar 1 afstemming nodig om heel veel stappen te kunnen zetten! Hoe fijn is dat! Want hé, je had tenslotte nogal wat ballen hoog te houden, was het niet?

Related Posts

Mijn droom

Mijn droom

Toen het idee van mijn eigen praktijk begon te vormen, zag ik mezelf al zitten. In een cafeetje,...