De kracht van synchroniciteit

Drie jaar geleden heb ik mijn logo laten ontwerpen. Een logo waar ik nog steeds verliefd op ben. Destijds wilde ik heel graag iets met kleuren, vormen, symboliek. Kortom een…

Door Ilse Wijnen

mrt 2, 2023

Drie jaar geleden heb ik mijn logo laten ontwerpen. Een logo waar ik nog steeds verliefd op ben. Destijds wilde ik heel graag iets met kleuren, vormen, symboliek. Kortom een logo met betekenis. Dat heb ik uiteindelijk los gelaten en ben gaan voelen welk logo bij me paste.

Steeds was er iets nog niet helemaal goed. Steeds voelde het logo als net niet. Mijn intuïtie, mijn gevoel,  mijn onderbuik, vertelde me dat feilloos. Ja of nee, dit of dat? De keuzes waren zo gemaakt.

Toen was ik alleen nog maar bezig met Luisterkind. Met het maken van afstemmingen voor kinderen en volwassenen die niet lekker in hun vel zitten. En hoewel ik daar nu nog steeds mee bezig ben, is inmiddels coaching, hypnotherapie en Human Design ook een groot onderdeel van mijn Praktijk geworden. En ik ontwikkel me daar nog dagelijks in.

Zo volgde ik ook een workshop innerlijk kind werk. Het weekend startte met jawel, kleuren en tekeningen lezen.
Wie had gedacht dat een tekening zoveel te vertellen had?
Ik wist het stiekem wel, maar toch.

Nog iets later kreeg ik de heldere ingeving dat ik mijn logo ook wel eens kon ‘lezen’.
Zoals ik al vertelde, heeft mijn logo geen specifieke betekenis, althans dat dacht ik. Gewoon gekozen op gevoel. Wat voelt wel en niet goed.

En dan mijn logo gaan lezen. Wat een…. wauw…. ik heb er geen woorden voor. Het klopt. Exact!

De kleuren die symbool staan voor jezelf laten zien en doen wat je van binnen voelt, voor energie en voor levenskracht en liefde voor jezelf. Voor vertrouwen op je eigen gevoel en de wil om je leven te leven zoals je het zelf voelt en wilt.

De mandala die symbool staat voor inspiratie en innerlijke verrijking. Voor het leren van het leven en hoe mooi en oneindig alles om je heen is en dat alles in verbinding staat met elkaar. Een energieveld dat groter is dan menig mens mentaal kan begrijpen.

De 5 kleuren in de mandala, waarbij de 5 staat voor rust en vrijheid en het rood in het midden symbool staat voor je eigen innerlijk vuurtje dat weer mag gaan branden.

En dan als laatste de letters, de ronde vrouwelijke letters van puur en de strakkere mannelijkere letters van sense. Het evenwicht dat er mag zijn tussen het doen en de intuïtie en waarbij het gevoel en de intuïtie net even wat meer de aandacht mag.

Dat is wat ik graag zelf uit het leven haal en nog meer wat ik graag wil doorgeven (oranje) aan mijn cliënten.

Het blijft bizar, dat dit zo kloppend en zo passend is.

En terwijl ik dit typ, komt er voor de eerste keer een gele vink zaadjes pikken uit het nieuwe voederhuisje aan mijn raam.

Zo blij, zo dankbaar, zo ontroerd.
Alles komt bij elkaar….. De kracht van synchroniciteit.

Related Posts

Mijn droom

Mijn droom

Toen het idee van mijn eigen praktijk begon te vormen, zag ik mezelf al zitten. In een cafeetje,...