Ervaring van Merel van De Mamagids met Luisterwerk

Elke keer als ik een afstemming verstuur, is het ook voor mij weer spannend. Hoewel ik inmiddels uit ervaring weet dat een afstemming klopt, dat ik het echt niet ter…

Door Ilse Wijnen

apr 1, 2022

Elke keer als ik een afstemming verstuur, is het ook voor mij weer spannend. Hoewel ik inmiddels uit ervaring weet dat een afstemming klopt, dat ik het echt niet ter plekke zit te verzinnen, is het voor mij af en toe best fijn om die bevestiging weer eens te krijgen.

Merel van de Mamagids gaf me deze bevestiging maar weer eens een keertje en ik was tot tranen geroerd, toen ik het volgende stukje van Merel las:

“Hoe weet je nou of het klopt?

Ik ben vrij kritisch; dit zou dan ook een vraag zijn die ik mezelf zou stellen bij het lezen van dit artikel. Vandaar dat ik hem hierbij beantwoord. Hoe je weet of zo’n afstemming klopt? Voor mij is het een gevoel in combinatie met de volgende twee zaken:

  • In de afstemming kwamen zaken naar voren die Ilse, op basis van de door ons gegeven kennis (gezinssamenstelling, leeftijd en naam) niet had kunnen weten. Zelfs als ze een regelmatig lezer was van mijn blogs en socials kon ze deze dingen absoluut niet weten. Het zijn de uitspraken, maar vooral ook de manier van praten die me opvielen als heel eigen. Verder beschreef ze een lichaamshouding van onze dochter die heel typerend is.
  • Tijdens het lezen, kregen we allebei het gevoel dat alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Volgens mij is dat puur omdat het klopt. Bij mezelf kwam daar nog eens bij dat ik tijdens het lezen het gevoel kreeg dat ik mezelf hoorde praten – wat in theorie natuurlijk ook gewoon zo is. Het zijn uitspraken die ik vaker doe en deed in dagboeken, maar waar buiten mijzelf om niemand van weet.”

 

De volledige ervaring van Merel met de afstemming voor haarzelf en voor haar dochter, deel ik graag met je via onderstaande link. Daarin lees je ook wat de resultaten zijn van de afstemming.

Ervaring met Luisterkind afstemming (kind en volwassene)

Related Posts

Mijn droom

Mijn droom

Toen het idee van mijn eigen praktijk begon te vormen, zag ik mezelf al zitten. In een cafeetje,...