Familieopstelling

familieopstelling ontspannen opvoeden

Herken hier iets van bij je kind?

Driftbuien, niet zelfstandig willen spelen, alleen mama mag hem naar bed brengen, faalangst, ruzie met broertjes of zusjes, frustratie.

Of herken je eerder dit bij jezelf?

Snel boos worden, kort lontje, schreeuwen terwijl je dat niet wilt, mopperen op jezelf omdat je het toch deed, vermoeidheid en eigenlijk het opvoeden maar zwaar vinden.

En zou je dit heel graag willen veranderen?

🧡 Zodat je weer verbinding krijgt met je kind

🧡 Het opvoeden weer als makkelijk en licht voelt

🧡 Je meer plezier en rust ervaart in je gezin!

 

Dan is het tijd voor een familieopstelling ontspannen opvoeden

Bij de familieopstelling Ontspannen Opvoeden brengen we de dynamiek in je gezin in beeld. Het laat zien waar de energie in jullie gezin niet lekker stroomt en waar de oorzaken daarvan liggen. Om hier vervolgens ook meteen een verschuiving in aan te brengen. Op een hele zachte en liefdevolle manier. 

Waardoor jullie met zijn alleen weer veel meer verbinding, plezier en rust gaan ervaren in jullie gezin. Het stroomt weer.

Wat is een familieopstelling

Herken je dat ook? Je kunt je als moeder zo machteloos voelen als je kinderen elkaar weer eens tot het uiterste drijven. Je hebt inmiddels alle adviezen al geprobeerd. Maar diep van binnen voel je dat er een diepere oorzaak is voor de constante strijd in je gezin.

Een familieopstelling biedt dan een verrassend heldere kijk op wat er werkelijk speelt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw oudste zoon onbewust de last draagt van zijn opa, die emotioneel zwaar belast was tijdens zijn jeugd. Hierdoor neemt je zoon onbedoeld een rol op zich die eigenlijk niet van hem is. Hij gaat dan als het ware zorgen voor zijn opa of vader. Terwijl die niet de bedoeling is. Ouders zorgen voor de kinderen en kinderen mogen vrij ontvangen.

Dit onevenwicht kan spanningen veroorzaken binnen het gezin, waarbij zijn jongere broer mogelijk reageert met strijd. Omdat hij onbewust voelt dat er iets niet klopt, of niet eerlijk is.

Tijdens een familieopstelling wordt deze dynamiek in het gezin visueel en energetisch in kaart gebracht. Je krijgt inzicht in de verborgen patronen die generaties kunnen overspannen.

Het doel is om iedereen terug te brengen naar zijn eigen krachtige positie binnen de familie. Zo kunnen kinderen weer kind zijn, zonder onbewust de lasten van anderen te dragen. Dit brengt niet alleen rust binnen het gezin, maar herstelt ook de natuurlijke balans waarbij iedereen mag ontvangen wat ze nodig hebben, zonder overmatig te hoeven geven.

Veelvoorkomende problemen zoals terugkerende conflicten, onverklaarbare boosheid bij kinderen, of het gevoel dat opvoeden een constante strijd is, vinden vaak hun wortels in deze verstrikkingen binnen het familiesysteem. Een familieopstelling biedt een unieke methode om deze knopen te ontwarren, met minimale woorden maar diepe inzichten. Het is een kans om zonder oordeel te onderzoeken wat er werkelijk speelt en liefdevol de verbanden los te maken die de harmonie verstoren.

Dus, als je het gevoel hebt dat je al van alles hebt geprobeerd maar er maar geen oplossing lijkt te zijn voor de uitdagingen in je gezin, dan kan een familieopstelling een waardevolle stap zijn naar meer begrip, harmonie en rust.

 

Hoe werkt een familieopstelling?

Wat doe we?

Tijdens een 1 op 1 consult overleggen we eerst waar je naartoe wilt werken. Je legt me kort uit wat de situatie is en waar je tegenaan loopt.

Vervolgens maak ik een overzicht van je gezinssituatie. Welke gezinsleden zijn er allemaal, die een rol zouden kunnen spelen in de situatie.

Vanuit daar gaan we praktisch aan de slag.

Dit kan op verschillende manieren. Met grondankers, houten poppetjes, kaartjes of een grondmat.

De methode die we kiezen, is altijd in overleg en is afhankelijk van je vraagstelling.

Mijn rol hierbij is, dat ik je begeleid en laat voelen wat er gebeurt. Hierdoor ontstaan inzichten in de patronen in je gezin. 

 

 

 

 

Wat is jouw rol?

Jij bent degene die zelf de poppetjes, of grondankers neer legt of zet. Jij kiest de plaatsen en geeft aan wat je er bij voelt.

Dit geeft jou direct inzichten, maar je voelt ook daadwerkelijk wat er gebeurt in je lichaam. Voelt de plek waar je staat wel of niet prettig? Voel je je vrij en ontspannen of voel je juist heel veel spanning.

Van daaruit begeleid ik je naar een oplossing, of verandering. Niet vanuit sturing, maar door te laten ontstaan wat er ontstaat.

Geen zorgen, ik begeleid je en zorg voor een veilige omgeving. Zodat je helemaal jezelf kunt zijn en alle ruimte krijgt om te laten gebeuren wat er mag gebeuren.

Helpt het echt?

Een familieopstelling werkt in een energetisch veld. Doordat er bij jou inzichten komen, verandert jouw manier van handelen, eigenlijk vrijwel direct.

Dit zorgt ervoor dat ook de mensen om je heen veranderen. Al heeft dit vaak wel wat langer de tijd nodig. Gemiddeld zo’n 3 maanden.

Je hebt vast wel eens gehoord dat je kinderen je grootste spiegels zijn. Als jij een ander beeld laat zien in de spiegel, dan verandert ook het spiegelbeeld automatisch. Zo kun je het een beetje zien.

Zelfs als familieleden zijn overleden, kan daar in de energie nog een stukje in geheeld worden.

Elke familieopstelling en wat het teweeg brengt, voelt voor mij als wonderlijk.

Voordelen van Familieopstellingen

Een familieopstelling legt onderliggende patronen bloot van situaties die maar niet op te lossen lijken. Op een liefdevolle manier beweeg je naar een oplossing.

Je kind kan gewoon in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven en hoeft niet bij de familieopstelling aanwezig te zijn. We gaan met jou als mama aan de slag. Door naar de hele gezinssituatie te kijken, wordt er voor iedereen naar een fijnere situatie toe gewerkt.

Je kind hoeft niet weer iemand te leren kennen, die hem of haar gaat helpen. 

Een familieopstelling kan voor elk familiesysteem plaatsvinden. Zelfs als er kinderen of volwassenen zijn overleden, als er kinderen met een beperking of baby’s zijn die nog niet kunnen praten. We gaan met jou als moeder aan de slag. 

Als vanzelf ontvouwt zich de oplossing. Er is geen goed of fout. Alles wat zich aandient is precies dat wat er nu gezien mag worden. Maar ook precies datgene wat je zelf kunt dragen. 

Meestalmaakt 1 familieopstelling al een groot verschil. Soms zijn er een paar nodig. Het gaat meestal niet om een langdurig traject. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de situatie. Vooraf kunnen we dat natuurlijk bespreken.

Je hoeft niet bang te zijn dat je op het moment zelf niets voelt, of dat het niet lukt. Het juiste komt altijd naar boven. Daar heb ik alle vertrouwen in en ik heb nog nooit meegemaakt dat er niets uit kwam. Zelfs dat zou overigens inzichten geven.

Ervaringen

Ik voel meer compassie

Ik merk dat ik meer compassie richting mijn moeder voel. Het is alsof ik de problemen waar ik voorheen tegenaan liep, meer naast me neer kan leggen. Ik kan haar issues nu bij haar laten. Dat zorgt er voor dat we nu weer meer contact hebben. 

Ik durf me nu te uitten naar mijn zus

Waar ik me voorheen klein maakte, durf ik me nu meer uit te spreken. Echt zo fijn. Er is nu meer ruimte voor mij.

De boosheid is een stuk minder

Ik begrijp nu waar de boosheid vandaan kwam en we hebben een heel groot stuk van de boosheid losgelaten. Dat maakt dat er veel meer rust is gekomen.

 

Er is rust aan de eettafel

Iedereen weet zijn eigen plek en dat voelt goed. Hierdoor is er echt veel meer rust ontstaan aan de eettafel. Bizar gewoon!

Wat kost het?

Een familieopstelling duurt ca 1,5 uur. Het is niet nodig om eerste een uitgebreide intake te doen. We kunnen meteen de diepte in.

Voor een enkel consult vraag ik 120 euro.

Een familieopstelling is afhankelijk van de thematiek meestal geen langdurige behandelmethode. Met 1 of enkele consulten kun je al heel veel problematiek ombuigen.

Heb je echter het gevoel dat je veel oud zeer nog op te lossen hebt, vraag dan even naar de mogelijkheden voor een traject op maat.

Direct een familieopstelling inplannen?
Ja, heel graag