Human Design-Ilse

Human Design, modewoord of diepe erkenning?

Human Design, steeds meer mensen hebben het er over. Maar wat is het nou precies? Ik kan je een heel mooie uitleg geven over wat Human Design is en dat…

Door Ilse Wijnen

feb 1, 2024

Human Design, steeds meer mensen hebben het er over. Maar wat is het nou precies?

Ik kan je een heel mooie uitleg geven over wat Human Design is en dat ga ik ook wel doen. Maar hoeveel kennis is leuk. Iets voelbaar maken, daar heb je veel meer aan.

Daarom geef ik je graag wat meer insight information in hoe Human Design mijn leven veranderde en nog steeds verandert.

Wat is Human Design

Maar laten we bij het begin beginnen.

Ik leg Human Design altijd uit als een persoonlijkheidssysteem, dat gebaseerd is op zowel de westerse wetenschappen en meer esoterische wijsheden. Er zitten vleugen in van kwantumfysica, genetica, biochemica, astronomie, I’Ching, Astrologie, Kabbalah en Chakra’s.

Ok, leuk Ils, maar dat zegt me dus echt geen bal.

(Als je me wat beter kent, dan weet je dat ik af en toe met mezelf in gesprek ben. Dus kijk daar even niet gek van op.)

Het komt er op neer dat alle planeten hele kleine energiedeeltjes met informatie uitstoten. En dat op het moment dat je geboren bent, die planeten een bepaalde stand hebben. Afhankelijk van die stand, komen bepaalde energiedeeltjes met jou in botsing en geven jouw een bepaalde energie mee.

Dit vormt jouw bewuste energie imprint van je Human Design.

Ook 88 dagen voor jouw geboorte komen er deeltjes met je in botsing en die geven je jouw onbewuste energie imprint van je Human Design.

Samen geeft deze energie imprint jouw unieke Human Design chart, zoals dat genoemd wordt. Jouw unieke eigen blauwdruk, jouw eigen gebruiksaanwijzing.

 

Hoe cool is dat. Al jaren roepen ouders: jammer dat er geen gebruiksaanwijzing bij onze kinderen geleverd wordt.

Nou, Human Design biedt dat dus wel! Zie je de wereld van mogelijkheden die open gaat?

 

Uiteraard hoef je dit niet allemaal te geloven, daarom nodig ik je uit om vooral zelf op onderzoek uit te gaan en te gaan ervaren wat het voor je doet.

En die ervaringen daar kan ik je alvast wel een beetje in meenemen. Als het over mijzelf en mijn gezin gaat.

 

Hoe Human Design mijn leven veranderde

Ik neem je even mee.

Hey Ils, ik heb iets leuks ontdekt. Misschien ook wel iets voor jou.

Mijn zusje vertelde me over Human Design en dat het echt heel interessant is.

Ik ging een beetje googelen en zocht de site op waar zij het over had.

Ok, leuk. Dit klinkt wel interessant. Oh, ze verkoopt ook boeken. Laat ik mijn eigen unieke gebruiksaanwijzing eens bestellen. Ik ben wel benieuwd.

 

En een boek kreeg ik. Een boek dat me vertelde hoe mijn energie werkt.

Dat ik vooral mijn eigen joy mocht volgen en dat spelen heel belangrijk voor me is. Later leerde ik, dat ik ook vooral mocht gaan spelen in mijn bedrijf. De dingen doen waar ik blij van word.

Dat alles wat iedereen me verteld had, over hoe het hoort om te ondernemen eigenlijk behoorlijk de prullenbak in kon en dat ik vooral mijn onderbuikgevoel mocht volgen in wat wel en niet voor mij was. Een wereld ging voor me open.

Al die moetjes die er op gezeten hadden. Die druk. Die mocht weg. Dat ik los mocht laten wat diep van binnen al lang aan het wringen was.

 

Ik leerde dat mijn onderbuikgevoel me leidt naar dat wat echt bij me past, wat me voldoening, joy en ease geeft in mijn leven.

Achteraf herkende ik dat onderbuikgevoel zeker wel van de grote beslissingen. Ik begon dan te stuiteren. Een baklading energie kwam vrij en ik wist met alles in mijn lijf dat die beslissing klopte.

Maar dat dit de manier van beslissen was, waar ik de rest van mijn leven op mocht gaan vertrouwen en dat mijn hoofd zich er eigenlijk niet mee hoeft te bemoeien. Dat al die voors- en tegenslijstjes in de prullenbak kunnen, omdat mijn onderbuikgevoel in een split second de beslissing al kan nemen.

Dat gaf zo’n opluchting, zo’n herkenning en zo’n rust.

Het experimenteren daarmee en het leren erop te vertrouwen is een ander verhaal overigens.

 

En zoveel oh’s en ah’s en kwartjes volgenden daarna. Ik hoef geen specifieke richting te kiezen. Ik ben gemaakt om alle smaakjes te volgen en daarin mijn onderbuikgevoel te volgen. Rust.

Ik voelde me jarenlang een slechte moeder en leerde dankzij mijn Human Design dat dat laagjes van conditionering zijn op een ongedefinieerd gebied in mijn Human Design chart. En dat ik per definitie al waardevol ben, gewoon omdat ik er ben. Opluchting.

Ik leerde dat het niet gek was, wanneer ik bij elke vraag naar mijn telefoon greep om te googlen. Maar dat ik ook mocht leren welke vragen wel en niet van mij zijn.  Dat mijn mind overuren maakte, had daar dus mee te maken. Oef…..

En zo viel kwartje na kwartje.

 

Human Design heeft me heel veel dingen gegeven, maar dit zijn eigenlijk wel de belangrijkste.

Inzicht in hoe mijn energie werkt, wie ik diep van binnen ben.

Een diep inzicht en een guideline hoe mijn intuïtie werkt. Hoe ik deze praktisch in kan zetten. (mijn hoofd begrijpt zoiets graag, al is het niet altijd te snappen)

Een diepe erkenning, dat ik goed ben zoals ik ben. Alsof sommige aspecten in mijn leven, sommige karaktereigenschappen, waarvan ik eigenlijk dacht dat ze niet in het plaatje van de huidige maatschappij passen. Waarvan ik dacht dat ze niet goed genoeg waren. Ineens een plekje gekregen hebben in mijn uniekheid. En dat ze gewoon mogen zijn, zoals ze zijn. Ik hoef ze niet meer ter veranderen. Ik hoef op die vlakken niet nog meer te leren. Ik mag gewoon laagjes afpellen en mijn uniekheid uniek laten zijn. Ik hoop dat je me kan volgen.

En als laatste nog een heleboel handvatten in hoe ik mijn leven en mijn werk makkelijker kan vormgeven. Met meer plezier, meer joy, rustiger, unieker, flow, intuïtie.

Het geeft me handvatten in mijn gezin. Een ontdekking dat mijn partner en kinderen een andere unieke energie hebben. Een erkenning dat ze mij op een heel eigen manier beïnvloeden. Waardoor ik mijn eigen gedrag beter kan plaatsen, maar hun gedrag ook beter kan ondersteunen.

Het geeft me handvatten om andere mama’s te begeleiden in hun intuïtie, om hen in hun eigen mega kracht te zetten. Om ze te helpen de joy in hun leven weer te vinden.

Human Design, voor mij is het een prachtig systeem, waar ik gewoon echt van ga stuiteren en zo graag mee werk! En deze dingen kan het jou ook brengen. Dus voor mij is het zeker niet zomaar een nieuwe modegril.

Maar nogmaals, geloof me vooral niet op mijn woord. Ik nodig je uit om te gaan ontdekken, te spelen.

 

Liefs Ilse,

PS: heb je graag een beetje hulp bij je ontdekkingsreis? Vraag dan hier een gratis mini Human Design Reading aan. Ik maak deze met alle liefde en plezier voor je.

 

Related Posts

Mijn droom

Mijn droom

Toen het idee van mijn eigen praktijk begon te vormen, zag ik mezelf al zitten. In een cafeetje,...