Luisterkind voor kinderen

Zit je met je handen in het haar omdat je merkt dat je kind niet lekker in zijn vel zit?
Merk je dat je kind veel huilt, nog elke nacht in jullie bed belandt, slecht eet, of ga zo maar door? 
Loopt het allemaal net even niet lekker thuis?
Of heeft je kind moeite met naar school gaan?
Een luisterkindafstemming kan je kind, je gezin en jou ontzettend helpen!

Een luisterkindafstemming kan inzicht geven in heel veel onderwerpen die bij je kind kunnen spelen. Denk daarbij aan schoolgedrag, leerproblemen, slecht slapen, eten of luisteren, lusteloosheid, boosheid, verdriet, moeheid, moeite met gezag, eenzaamheid, verlegenheid, bedplassen, asociaal gedrag, overgevoeligheid, eczeem of andere vormen van huiduitslag en onrust. Ook kan het inzicht geven waarom het niet klikt met ouders of broertjes en zusjes. Alle vragen die je hebt over je kind kun je stellen. Het onderbewuste van je kind bepaald welke onderwerpen als eerste aangepakt mogen worden.

Tijdens een afstemming geeft je kind feilloos aan wat het nodig heeft om weer lekker in zijn of haar vel te zitten. Je kind vertelt en door middel van doorvragen probeer ik het hele verhaal zo compleet mogelijk te krijgen. Soms kan er meteen tijdens de afstemming een verandering ingezet worden. Maar een kind kan ook heel gericht iets van een ouder vragen. Alleen door samenwerking kom je dan verder.


Ook komt het voor dat een afstemming alleen niet genoeg is. Een luisterkindafstemming kan dan een basis zijn voor meer gerichte hulp voor ouder of kind. Een luisterkindafstemming kan de omgeving, de school, reguliere en alternatieve zorg direct vertellen waar de basis ligt van een probleem. Hierdoor kan sneller doorgepakt worden en kan een lang traject met vele onderzoeken, behoorlijk ingekort worden.

Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Een afstemming is een boodschap van je kind zelf, puur vanuit het hart;
  • Het aanvragen van een afstemming of vervolgafstemming is laagdrempelig;
  • Alle communicatie gaat via de digitale weg. Je bespaart dus reistijd en -kosten.
  • Je kind kan gewoon in zijn vertrouwde omgeving blijven en hoeft niet op een speciale tijd klaar te zitten;
  • Je kind hoeft niet weer iemand te leren kennen, die hem gaat helpen;
  • Een afstemming kan ook bij kinderen met een geestelijke beperking, of baby's die nog niet zelf kunnen praten;
  • Er is geen terughoudendheid of ongemakkelijkheid in de communicatie;
  • Eén afstemming is vaak (niet altijd) voldoende om inzicht te krijgen en tot verbetering te komen;
  • Het gesprek is niet aan tijd gebonden;
  • Je kunt de afstemming lezen wanneer en hoe vaak je wilt. Je zult merken dat je er steeds weer iets nieuws uit haalt, ook op latere momenten.


Ben je ook benieuwd geworden naar wat een afstemming voor jou en je kind kan betekenen? Vraag er dan nu één aan. (Kinderen van 10 jaar of ouder dienen op de hoogte te zijn en toestemming gegeven te hebben voor de afstemming)


Reactie van een moeder

Na een afstemming op een meisje van 10 kreeg ik de volgende ontzettend mooie reactie:

"Mijn dochter kon haar oren niet geloven.... Ze bleef maar zeggen: Hoe weet ze dit nou?
Ik vond het echt fantastisch om haar reactie te zien, haar ogen en dan langzaam maar zeker van die verbazing afstappen en dingen erkennen en aanvaarden. 

De manier waarop je haar omschreef als ze gaat zitten ... zo herkenbaar en elke keer als ze het nu doet moeten zij en ik lachen. Ze wordt een beetje uit die routine geschud en ze is meer open om te praten. Wat een erg goede ervaring en ontwikkeling is. 
Ze praat over het algemeen veel meer nu.

Ze voelt zich happy met wat er gezegd en opgeschreven is en wil graag een uitdraai van jouw brief bij zich dragen. Daar heb ik natuurlijk geen probleem mee! 
Dank je wel Ilse voor je inzicht, voor je tijd en voor je fantastische manier van communiceren!"

Een maand na de afstemming kreeg ik te horen dat de veranderingen nog steeds aanwezig zijn. Ze is nu veel rustiger, gaat rustiger met dingen om en aanvaard dingen anders.