NEI consult

kind niet lekker in zijn vel

Merk je dat je kind veel huilt, nog elke nacht in jullie bed belandt, slecht eet, driftbuien heeft, continue opgetild wil worden? 

Heeft je kind de grootste moeite om naar school gaan?

Of merk je juist dat je zelf enorm getriggerd wordt door je kind, maar je hebt geen idee waar het toch steeds vandaan komt?

 

Stel je eens voor dat jullie beide weer happy en relaxt zijn. Wat zou er dan anders zijn?

Met de NEI methodiek gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak van het gedrag van je kind of jouw eigen triggers en lossen deze direct bij de bron op.

Denk daarbij aan onzekerheid, schoolgedrag, leerproblemen, slecht slapen, eten of luisteren, lusteloosheid, boosheid, verdriet, moeheid, moeite met gezag, eenzaamheid, verlegenheid, bedplassen, asociaal gedrag, overgevoeligheid, eczeem of andere vormen van huiduitslag en onrust. Ook kan het inzicht geven waarom het niet klikt met ouders of broertjes en zusjes.

Wat is NEI?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Maar zou je ook kunnen vertalen naar Nieuw Emotioneel Inzicht. Want dat is eigenlijk waar het over gaat.

Ik pak voor het gemak even de situatie, als het over jezelf als mama gaat.

In jouw kinderjaren, kunnen er situaties geweest zijn, die bepaalde emoties opgeroepen hebben. Maar die je als klein kind op dat moment niet hebt kunnen verwerken. Deze emoties zetten zich dan vast in de cellen van je lichaam.

Dit kunnen grote dingen zijn, zoals een nacht alleen in de couveuse als baby, of klem zitten tijdens de geboorte. Maar ook kleinere dingetjes zoals een keer vallen, terwijl papa of mama net niet in de buurt waren.

Elke keer als er in het dagdagelijkse iets gebeurt, waardoor die emotie weer wordt aangeraakt, heeft dat invloed op jouw gedrag.

Zo kan een couveuse ervaring bijvoorbeeld er voor zorgen dat kleine ruimtes niet prettig zijn om in te verblijven. Ook niet op latere leeftijd. Terwijl je weet dat deze ruimte gewoon heel veilig is. En zo kan een val waar papa en mama net niet op tijd in de buurt waren om je te troosten, er voor zorgen dat je op latere leeftijd niet mee durft te doen aan balspellen. Stel je toch eens voor dat je je weer pijn doet en er is niemand in de buurt om je te helpen…

Met de NEI methode testen we uit, welke emoties zich vast gezet hebben in je lichaam. Emoties die nu voor bepaalde gedragingen zorgen waar je meer last van hebt, dan dat ze je veilig houden. Want dat is uiteindelijk wat je lichaam probeert te doen, met het triggeren van die oude pijnen. Het wil je uit de situaties houden, die je destijds pijn hebben gedaan.

Het wil je veilig houden en beschermen. Dat is fijn, maar het is niet de bedoeling dat het je last gaat bezorgen in de dagelijkse gang van zaken.

Daarom testen we niet alleen uit welke emoties zich vast gezet hebben, maar we gaan ze ook liefdevol en op een zachte manier loslaten.

 

Hoe werkt NEI?

Wat doe ik?

Tijdens het consult overleggen we eerst waar het probleem zit. Tijdens het consult of vooraf bepalen we of we voor jou of je kind aan de slag gaan. Soms kan het namelijk zo zijn, dat je kind spiegelgedrag laat zien. Het is dan fijner om de emoties direct bij jou als ouder op te lossen.

Van daaruit kiezen we een ingang, een doel om aan te werken. 

Dit kan een fysiek iets zijn, zoals de boodschap achter bedplassen, of een meer emotioneel/psychisch iets zoals spanning ervaren bij nieuwe dingen. De ingang formuleren we positief, naar datgene waar je naartoe wilt werken voor jou of je kind.

Vervolgens test ik uit welke emoties zich vastgezet hebben, om deze daarna los te kunnen laten.

 

 

Hoe doe ik dat dan?

Spierspanning is de basis van de testen. Op het moment dat je een antwoord geeft waarbij je onderbewuste en je bewuste op 1 lijn liggen, dan is dat voelbaar in je spieren.  Deze zijn dan sterk, solide. Als je onderbewuste en bewuste niet op 1 lijn liggen, dan merk je dat je spieren slapper zijn.

Met de biotensor ( een energetisch meetapparaat, voor kinderen vrij vertaald een toverstokje), kan ik dat uitmeten.  Pendelen of wichelroede lopen voor het zoeken van een waterader, zijn hier wel mee te vergelijken.

Dit uitmeten kan zelfs als jij of je kind niet in de ruimte zijn. Ik stem me af op de energie van jou of je kind. Net zoals je op een radio de juiste frequentie zoekt. De biotensor voelt dit naadloos aan.

Helpt het echt?

Een NEI consult maakt je bewust van dat wat het stromen van jouw energie blokkeert. Door het reframen van deze blokkade en het loslaten van de emoties op een hele zachte manier, wordt er in de energie echt een verandering in gang gezet.

Op het moment dat specifieke blokkades verholpen zijn, kun je vaak al direct een verandering merken. Al komt het ook vaak voor dat je samen met je kind nog stappen te zetten hebt.

Een NEI consult kan voor nagenoeg alle situaties. En de resultaten zijn echt zo mooie en beijzonder. 

Voordelen van NEI

Een NEI consult werkt met het onderbewuste van jou of je kind. Hierdoor heb je direct de oorsprong van het probleem te pakken.

Je kind kan gewoon in zijn of haar vertrouwde omgeving blijven en hoeft niet persé op een speciale tijd klaar te zitten. Uiteraard mag je kind wel gewoon aanwezig zijn bij het consult als hij of zij dat wil. Wel even belangrijk dat je kind niet tijdens het consult aan een klimrek hangt. En vanaf 10 jaar is het belangrijk dat je kind weet dat er een NEI consult gedaan wordt, en dat het toestemming geeft.

Een NEI consult kan online of live in de praktijk plaats vinden.

Je kind hoeft niet weer iemand te leren kennen, die hem of haar gaat helpen. Mag wel.

Een NEI consult kan ook met kinderen met een geestelijke beperking, of baby’s die nog niet zelf kunnen praten.

Er is geen terughoudendheid of ongemakkelijkheid in de communicatie. Het onderbewuste geeft aan waar we naartoe mogen. Het gesprek mag diepgaand zijn, maar je hoeft niet alles tot in de details te vertellen. Ook hoeft je kind niet alle emoties helemaal te doorleven om ze op te lossen.

Soms is 1 NEI consult al voldoende. Soms zijn er een paar nodig. Het gaat meestal niet om een langdurig traject. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de situatie en de klacht waar je kind mee zit.

Ervaringen

Er is meer rust

Ik merk dat ze rustiger reageert en lekkerder in haar vel zit.

Yes, de eerste plas op de wc!

Als ik hem op de wc wilde zetten, schreeuwde hij eerst moord en brand. Nu heeft hij voor het eerst op de wc geplast. 

Ik haal hem heel makkelijk uit de nachtmerries

Mijn eigen zoon heeft enorme nachtmerries waarbij hij compleet van de wereld lijkt te zijn. Hij is niet wakker en uit de paniek te krijgen. Met de biotensor heb ik hem er binnen no-time uit.

 

Ze durft nu in haar eigen bed te liggen

Ze wordt nog steeds wel met enige regelmaat wakker. Maar ik kan haar nu in ieder geval in haar eigen bed in slaap krijgen. En daar slaapt ze ook wel echt een aantal uur door.

Ze hoeft niet meer altijd tegen mij aan in slaap te vallen.

Wat kost het?

Een NEI consult duurt ca 1,5 uur. Het is niet nodig om eerste een uitgebreide intake te doen. We kunnen meteen de diepte in.

Voor een enkel consult vraag ik 120 euro.

NEI is afhankelijk van de thematiek meestal geen langdurige behandelmethode. Met 1 of enkele consulten kun je al heel veel problematiek ombuigen.

Heb je echter het gevoel dat je veel oud zeer nog op te lossen hebt, vraag dan even naar de mogelijkheden voor een traject op maat.

Direct een NEI consult inplannen?
Ja, heel graag