tijd voor jezelf

Roze wolk, of handen in het haar?

Je hebt je al 9 maanden verheugd op die roze wolk. Maar als het moment dan eindelijk daar is, loopt alles anders. Je baby heeft krampjes en blijft maar huilen.…

Door Ilse Wijnen

mrt 22, 2021

Je hebt je al 9 maanden verheugd op die roze wolk. Maar als het moment dan eindelijk daar is, loopt alles anders. Je baby heeft krampjes en blijft maar huilen. Je andere kinderen zijn totaal van slag en weten niet meer wat hun plek in het gezin is. Je partner doet zijn best, maar weet het ook allemaal even niet meer. En jij, jij bent doodmoe, ziet door de bomen het bos niet meer en hebt geen idee hoe je je gezin weer een beetje op orde krijgt.

Die roze wolk waar je zo op gehoopt had, die is weg. Hij lijkt wel opgelost!

Herkenbaar?

Geen nood, je bent niet de enige! En er is zeker wat aan te doen!

Er zijn veel verschillende wegen die je kunt bewandelen. Zo kunnen de verloskundige en het consultatiebureau je helpen en zie ik ook veel jonge gezinnen die de weg naar de osteopaat inmiddels gevonden hebben. Er zijn allerlei middeltjes en producten in de handel om je kindje beter te laten slapen, ervoor te zorgen dat hij of zij minder spuugt en waarmee de krampjes minder worden. Voor jou als jonge ouders is niets te gek en probeer je alles om die roze wolk maar enigszins terug te krijgen. Vaak is het een hele zoektocht voor je eruit bent wat wel en niet helpt.

Maar wist je dat er bijna altijd een reden is dat een baby veel huilt?

Deze reden kan uiteraard te maken hebben met iets medisch. Maar het is even zo goed mogelijk dat je baby moet wennen aan de overgang naar de nieuwe wereld. Niet iets wat voor elke baby even gemakkelijk is, maar waar je hem of haar zeker wel bij kunt helpen.

Als jonge moeder voel je veel aan van je kindje en weet je vaak intuïtief hoe je hem of haar kunt helpen. Doordat we echter steeds meer geleerd hebben om ons gevoel te negeren en vooral met onze ratio, ons hoofd te kijken naar welke wegen je wilt bewandelen, hoor je je intuïtie niet altijd meer. Ook krijg je vaak heel veel goedbedoelde adviezen die je aan het twijfelen maken.

Ik grap wel eens, dat het fijn zou zijn als ik een gebruiksaanwijzing bij onze kinderen had gekregen. Dan was het een stuk makkelijker geweest. Dat boekwerk heb ik er helaas niet bij gekregen maar inmiddels heb ik wel een manier ontdekt om helder te krijgen hoe ik mijn kinderen het beste kan ondersteunen. En hoe je dus je roze wolk terug kunt krijgen. En die manier heet Luisterkind.

Luisterkind is een methode waarbij in de energie afgestemd wordt op het onderbewuste van je kindje. Tijdens zo’n afstemming gaat een Luisterkindwerker het gesprek aan met je kindje. Het onderbewuste van jouw kindje weet namelijk feilloos te vertellen wat het nodig heeft. Hoe klein je kindje ook is. De uitkomsten van een afstemming kunnen heel heel verschillend zijn. Zo kan je kindje aangeven dat het graag een andere fles wil, waardoor het drinken minder snel gaat. Of dat het onrustig wordt door het vele gekleurde speelgoed in de box, of omdat er geen ritme in de dag zit. Maar het kan ook zomaar zijn dat tijdens een Luisterkind-afstemming naar voren komt dat de geboorte toch wel heftig was. In de afstemming kan dan meteen terug gegaan worden om dat moment te verwerken.

Het klinkt misschien raar, dat het mogelijk is om af te stemmen op een hele jonge baby die alleen nog maar kan communiceren met huilen. Maar in de energie kan alles. Afstemmen is dus ook zeker mogelijk op het onderbewuste van een hele jonge baby. Het mooie is, dat 1 afstemming al heel veel rust en balans in huis kan brengen. Je hoeft er niet voor op pad. Een afstemming gebeurt geheel op afstand, zonder dat je er voor klaar hoeft te zitten. Hoe fijn is dat, als je je ritme nog aan het zoeken bent. Je hebt het tenslotte al druk genoeg!

Na de afstemming krijg je een mooi verslag met heel veel handvatten of soms wordt al direct een verandering in de energie ingezet. Je zult zien, het werkt, hoe onvoorstelbaar het ook is. Met een Luisterkind-afstemming krijg je toch een beetje een gebruiksaanwijzing, maar nog fijner, je geeft je kindje meer rust en komt zelf een stapje dichter bij jouw roze wolk!

Als je meer over de Luisterkind methode wilt weten, dan nodig ik je van harte uit op mijn website www.praktijkpuursense.nl of stuur een mailtje naar info@praktijkpuursense.nl

Ik help je graag om jouw roze wolk terug te vinden!

Warme groet, Ilse Wijnen

 

Related Posts

Mijn droom

Mijn droom

Toen het idee van mijn eigen praktijk begon te vormen, zag ik mezelf al zitten. In een cafeetje,...