Deepdive verbinden met je onderbuikgevoel

human design opstelling sacrale deepdive

Ben je nieuwsgierig naar jouw Human Design?

En wil je heel graag ontdekken, hoe jouw energie op de meest krachtige manier voor jou stroomt? Hoe je op de meest krachtige manier keuzes kunt maken?

Hoe dat ook meteen impact heeft op het plezier in je eigen leven en hoe je kinderen meeliften op jouw joy energie?

Maar wil je ook graag praktisch aan de slag?

Leuk die theorie, maar hoe werkt dat dan, die meest krachtige manier van keuzes maken? Hoe voelt dat onderbuikgevoel dan? Waar voel ik dat? Heb ik dat wel dan?

Kortom, wil je ontdekken en ervaren hoe jouw Human Design voor jou werkt? Zodat je….

🧡 de meest krachtige keuzes kunt maken voor jezelf!

🧡 Je meer joy en energie gaat ervaren in je leven!

🧡 Je meer plezier en rust gaat ervaren in de opvoeding!

 

Dan is het tijd voor deze deepdive!

In deze ruim 3 uur durende deepdive breng ik verschillende elementen samen.

Ik neem je mee in een stukje theorie over jouw Human Design. Dit is een klein onderdeel, zodat je weet hoe jouw unieke eigen gebruiksaanwijzing, jouw blauwdruk werkt.

Maar Human Design is geen kennis systeem. Het is een ervaringssysteem. Daarom gaan we na het stukje theorie meteen voelen hoe jouw meest krachtige manier van keuzes maken voelt.

Hiervoor gebruik ik de twee technieken die ik echt heel tof vindt. Via de Voice Dialogue Techniek, gaan we een stem geven aan jouw onderbuikgevoel. We gaan ervaren hoe een ja en een nee voor jou voelt. Welke vragen wel en niet bij je passen. Wat een ja volgen voor je doet en wat een nee en toch doen, met je energie doet.

En als laatste combineren we systemisch werk met Human Design. Door op de Human Design mat, jouw Design neer te leggen, kun je ervaren wat je nog nodig hebt om je meer te verbinden met jouw eigen onderbuikgevoel.

Zodat je jouw onderbuikgevoel gaat herkennen, vertrouwen en volgen.

Ook maken we samen nog een opzet voor een praktisch experiment, zodat je ook thuis in je gezinssituatie jouw onderbuikgevoel nog meer kunt gaan oefenen.

Waarom deze deepdive?

Zelf kwam ik in 2022 in aanraking met Human Design. Ik leerde dat ik een sacrale generator ben. Een stralend licht, op het moment dat ik doe waar ik heel erg blij van word. Daar vielen de eerste kwartjes. Daarom kon ik met regelmaat stuiteren van plezier als ik aan het werk was. 

En dat stralende licht, dat breidt zich uit naar de mensen om mij heen. Aha, daarom kwam er ook meer rust in mijn gezin….

Daarna leerde ik dat mijn onderbuikgevoel mijn krachtigste manier van keuzes maken, is. En dat mijn onderbuik geluiden maakte. Wait What???? Mijn onderbuik maakt geluiden? Ik heb best een tijdje geprobeerd om mijn onderbuik te horen. Maar hoe dan?

Totdat ik ontdekte dat die geluiden vanuit mijn onderbuik via mijn keel, uit mijn mond kwamen. En nog weer later leerde ik dat niet alleen die geluiden een rol speelden, maar dat het ook een gevoel in mijn buik was. En nog weer later kwam daar bij dat mijn hele lijf meedeed in die sacrale reacties. Van schouders, tot gezichtsuitdrukkingen. 

Het heeft echt een tijd geduurd, voordat ik mijn onderbuikgevoel alleen al leerde kennen. Leerde voelen. En daarna kwam het experiment over het volgen nog. Een experiment dat nog wel even door gaat. 

Ondertussen ontdekte en voelde ik ook de kracht van mijn onderbuikgevoel. Van het kennen van mijn in je kracht en uit je kracht routepaaltjes. Van mijn unieke manier om krachtige keuzes te maken. 

En nog belangrijker, wat het doet met mijn gezin, op het moment dat ik in of uit mijn kracht bezig ben. 

Als sacrale mama,  weet ik dus dat  jouw onderbuikgevoel jouw mega kracht is. Deze vertelt je in het moment  exact waar jij de energie voor hebt en waar jij blij van wordt. Als je die als richtingaanwijzer durft te gaan gebruiken, zelfs in een druk gezin, dan ga jij weer stralen!

En waarom zou je zo lang doen over die zoektocht naar hoe het werkt, als je ook in een paar uurtjes, al kunt ervaren, voelen hoe het werkt. 

Dit geeft jouw persoonlijke experiment meteen zoveel meer diepgang, zoveel meer kracht!

 

De methodes

Human Design?

Human Design is een beschrijving van jouw energiesysteem. Zoals je ook je DNA hebt, zo heb je met je geboorte ook een energie imprint meegekregen.

Human Design is gebaseerd op de meer westerse wetenschappen, zoals kwantumfysica, genetica, biochemica en astronomie. En daarnaast ook op esoterische wijsheden, zoals Chinese I-Ching, Astrologie, Kaballah en Hindu Chakra’s.

Het brengt je jouw persoonlijke gebruiksaanwijzing over hoe het voor jou makkelijker is om jouw leven met ease en joy te leven. Om dingen voor elkaar te krijgen. Of dat nu gaat over werk, relaties of je gezin.

Wil je uitgebreider lezen, hoe Human Design werkt?

 

 

Voice Dialogue

Stel je voor, je zit aan het stuur van jouw bus van het leven. In jouw bus, zitten al jouw innerlijke delen, zoals je innerlijke kind, je boze jij, je onschuldige. Maar dus ook jouw onderbuikgevoel.

Tijdens jouw busrit van het leven, kan je wel eens een hobbel in de weg tegen komen. Het zou dan zomaar kunnen dat jouw boze ik, op je schoot springt en het stuur overneemt. Niet altijd even handig!

Met Voice Dialogue (een soort super lichte meditatieve staat, met ogen open en waarbij je helemaal helder bent), kunnen we in gesprek met al de delen in jou.  Om te ontdekken hoe ze jou willen beschermen. Zodat jij weer de regie krijgt over al jouw innerlijke delen.

Maar zo kunnen we dus ook in gesprek met je onderbuikgevoel, je sacraal, om te ontdekken hoe die voor jou voelt en werkt.

Human Design opstelling

Een Human Design opstelling is een vorm van systemisch werk. Een methode waarbij we in de energie aan het werk zijn.

Het werkt bijna magisch. Door op de Human Design mat jouw eigen unieke Human Design zichtbaar te maken, ga jij ervaren waar jouw energie nog niet lekker stroomt.

Er komen inzichten over blokkades in de onderstroom. Blokkades die op deze zelfde mat verder uitgediept worden en meteen ook getransformeerd worden.

Tijdens de opstelling, zul je meteen al merken dat je energie veel vrijer gaat stromen.  En dat het volgen van je onderbuikgevoel daarmee veel makkelijker wordt.

Het voelt altijd weer magisch!

Via onderstaande link, lees je meer over systemisch werk. 

Ilse Wijnen profiel
Hoe het inzetten van je onderbuikgevoel, rust brengt in je gezin

Intuïtie en jouw krachtige manier van keuzes maken is voor iedereen anders.

Voor mij werkt intuïtie als een onderbuikgevoel, een zacht stemmetje, of woorden die iemand zegt die uit de zin lijken te springen. Maar vooral dat onderbuikgevoel is enorm aanwezig. 

Het is een kunst om dat onderbuikgevoel te durven volgen.

Maar oh als ik dat doe en durf, dan maak ik beslissingen, waarvan ik nu nog niet weet wat het me gaat brengen, maar waarbij alles in mij zegt dat het de juiste is.

Ik weet ook dat wanneer ik mijn onderbuikgevoel volg, de vervolgstappen op mijn pad komen. Zonder trekken, zonder duwen, zonder frustratie. Dan vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Zomaar. Dan past het. Dan klopt het.  Toch vraagt het wel een stukje vertrouwen.

Je baan opzeggen met een jong gezin, een partner die net een bedrijf is gestart, een eigen huis en hypotheek,  is nogal wat. Om maar een voorbeeldje te noemen. Maar toen ik die keuze maakte stuiterde ik zowat. Mijn onderbuik gloeide, ik was zo blij. Het voelde zo goed. En dat zonder te weten wat er verder nog op mijn pad zou komen. Ik voelde aan alles dat dit de weg naar meer geluk was.

Dus ik deed het. Ik zette die stap. Hoe spannend ook.

Het was de beste stap die ik ooit gezet had.

Het gaf me ruimte om te ontdekken waar ik blij van wordt, mijn intuïtie te ontwikkelen. Het gaf me tijd om mijn eigen praktijk op te zetten. Het gaf de mogelijkheid om de buitenschoolse opvang voor de kinderen op te zeggen, waar ze vaak totaal uitgeput en overprikkeld vanaf kwamen. Het bracht mij rust, de kinderen rust, het bracht stabiliteit, joy.

Het bracht een wereld van verschil.

En dat met die ene keuze, de durf en gelukkig ook de mogelijkheid om mijn onderbuikgevoel te volgen.

Ok, dit was natuurlijk wel een mega lifechange. Maar ook in de kleinere beslissingen gebruik ik het. Is mijn dochter moe, voel ik dat het op is. Dan haal ik haar niet over om toch naar sport te gaan.

Of moet ik een keuze maken tussen een logopedist in mijn woonplaats of 1 twintig minuten verderop, dan is mijn gevoel leidend. Met als gevolg dat we 5 maanden lang, elke week twintig minuten naar logopedie zijn gecrosst. Het voelde goed en achteraf was dit de juiste keuze.

En voel ik dat mijn energie op is? Dan neem ik gewoon overdag een extra pauze, maak ik een wandeling of pas mijn voeding aan. Net wat op dat moment voor mij als de beste keuze voelt.

Dat is precies wat ik jou ook gun.

Dat je leert hoe jij die beste keuze kunt maken voor jou en voor je gezin. Hoe jij naar dat fluisterende stemmetje of die schreeuwende onderbuik kunt luisteren en er ook op durft te vertrouwen. Hoe jij meer flow kunt ervaren en hoe ook jij dat pad kunt kiezen waarbij alle puzzelstukjes als vanzelf in elkaar vallen.

Ik gun jou dat ook zo!

Dus kriebelt er nu iets in je onderbuik? Of fluistert er een stemmetje, dat wil ik ook?

Neem dan contact op voor het plannen van de deepdive!

 

Ervaringen

Nooit geweten

Tijdens het verbinden met mijn onderbuikgevoel kwam er een heel oud stuk uit ons gezin los. Iets wat ik wel wist, maar waar ik geen idee van had dat het nog zo’n impact had op mij. Het voelt zoveel vrijer nu om mijn onderbuikgevoel alleen al te herkennen. Het kan er nu zijn.

Ik durf me nu te uitten

Waar ik me voorheen klein maakte, durf ik me nu meer uit te spreken. Echt zo fijn. Er is nu meer ruimte voor mij.

Hoe bijzonder

Tijdens de voice dialogue sessie kon ik echt mijn sacraal, mijn onderbuikgevoel voelen. Ik weet nu dat mijn ja een soort van zachte omarming is. En hoe grappig. Ik kon echt geen antwoord geven op open vragen. De ja/nee vragen waren veel makkelijker. 

Hey maar Ils, hoe zit dat dan met…

dat voelen en afstemmen op jezelf? Eigenlijk vind ik dit best wel eng?
Ok, dat kan ik me voorstellen. Maar weet je, het is er allemaal al. Je buikgevoel geeft je de hele dag door signalen. Alleen hoor je ze nog niet. Hoe gaaf zou het zijn, als je ze wel weer gaat voelen?

ja, maar wacht even…. Als ik alles op gevoel moet gaan doen, hoe moet dat dan. Mag ik dan helemaal niet meer denken? Hoe werkt dat?

Onze maatschappij is heel erg ingericht op het afwegen van voors- en tegens. Het luisteren naar de adviezen van anderen en het zien van de nadelen.

Terwijl ons lichaam eigenlijk heel wijs is en alle antwoorden die voor jou goed zijn, al in zich heeft. Dat is waar ik je weer bewust van ga maken. Want je lichaam geeft al die signalen nog steeds af. Alleen zijn we vaak zo druk bezig dat we die signalen niet meer opmerken.

En nee, je gaat niet alles op gevoel doen. In een druk gezin is het ook heel fijn om een praktisch en logisch nadenkend bezig te zijn om de zaak draaiende te houden. Maar het helpt enorm als je je intuïtie hierbij gebruikt. Dat maakt beslissingen stukken makkelijker.

heb ik dat eigenlijk wel, dat onderbuikgevoel?

Iedereen is geboren met een natuurlijk instinct. Een natuurlijke intuïtie. Een innerlijke stem vol wijsheid. Deze innerlijke stem, helpt je om je veilig en gezond te houden.

In de oertijd was deze stem essentieel om te overleven. Alleen in de tegenwoordige tijd, hebben we geleerd om veel meer te vertrouwen op onze mind, onze gedachten. We zijn het verleerd om naar onze intuïtie te luisteren.

Je onderbuikgevoel is een specifieke vorm van intuïtie. Met een Human Design consult leer ik je heel duidelijk of jouw onderbuikgevoel jouw krachtigste manier van keuzes maken is, of niet. 

Dus inderdaad, als je geen generator of manifesting generator bent, (volgens de Human Design), dan is je onderbuikgevoel niet jouw krachtigste manier om keuzes te maken. Wil je hier eerst meer over weten? Vraag dan hier je gratis mini Human Design Reading aan. 

Maar wat als ik dat onderbuikgevoel dus niet heb of niet herken?

Heb je het wel, maar herken je het nog niet? Daar ga ik je bij helpen. Daar is deze deepdive juist voor. Samen ontekken we jouw specifieke feel van je onderbuikgevoel en hoe je het in kunt zetten.

Heb je een ander Human Design type? Neem dan even contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Maar dat onderbuikgevoel, is dat niet zweverig?

Nee. Ik gebruik mijn innerlijke stem graag, maar wel met beide pootjes op de vloer. Ik maak het graag praktisch, toepasbaar, bruikbaar. Dan kun je het juist heel makkelijk gebruiken in je gezin.

Oh, en kan het ook online?

Nope, het doel van deze deepdive is juist bedoeld om te ervaren. Je kunt zelf natuurlijk ook aan de slag met je onderbuikgevoel ervaren. Maar de oefeningen zijn gericht om te doen live bij mij in de praktijk.

Ik vind het wel interessant maar ik heb er nu eigenlijk geen tijd voor?

Tja, ik kan me voorstellen dat je gezin, je familie en alle moetjes ontzettend veel tijd kosten. Maar hoe lang wil je nog zo door gaan? Als je blijft doen, wat je altijd deed. Dan krijg je ook wat je altijd kreeg.

Wil je verandering? Of blijf je doorsudderen? Welke keuze maakt jouw onderbuik?

Nu ben je waarschijnlijk ook nog benieuwd naar de kosten.

Tijdens de Deepdive “verbinden met je onderbuikgevoel” leer ik je jouw onderbuikgevoel te herkennen. We zetten een aanzet naar vertrouwen en inzetten. 

 

Om dit te realiseren in de workshop van circa 3 uur krijg je:

🧡Uitleg over jouw unieke Human Design

🧡 Gaan we voelen hoe jouw onderbuikgevoel in je lijf voelt. (Voice Dialogue)

🧡Kijken we wat je nodig hebt om je onderbuikgevoel te gaan volgen (Human Design opstelling)

🧡 En stellen we een experiment samen waar je meteen praktisch mee aan de slag kunt.

 

Dit alles samen is nu te bestellen voor

 

de prijs van:

€ 297,-

moeder en dochter in liefdevolle omhelzing

Praktijk Puur Sense
Ilse Wijnen

Adres:
Hulselsedijk 8
5541RP Reusel

Email: info@praktijkpuursense.nl

Whatsapp: 06- 34 12 26 52

KvK: 78129656
BTW: NL 003296322B43

Privacyverklaring

Algemene Voorwaarden

Belangrijk om te weten